15. 4. 2010.

Rezanci sa makom



Verujem da ne postoji osoba koja ne voli rezance sa makom ili orasima a ja pošto volim da eksperimentišem tako sam eksperimentisala i sa ovom kombinacijom. Mogu reći samo da je i dan danas moj omiljen način spremanja.





Potrebno:

400 gr gr. testenine (koristila najmanje spiralice)
200 gr. mlevenog maka (oraha)
1/2 l slatke pavlake
40 gr. margarina
7 kašika šećera
3 kašike džema (koristila od kajsije)


Testeninu skuvati u malo posoljenoj vodi, ocediti i ne ispirati. Dodati margarin, izmešati.
Slatku pavlaku, šećer, džem staviti da provri, dodati mak i kuvati 2-3 min. Biće tečno ali tako i treba da bude.




Dodati fil od maka u testeninu i blago izmešati da se sve lepo sjedini. Kalup namazati margarinom, ja sam pravila u kuglofu, staviti papir za pečenje i smesu od rezanaca i maka. Izravnati pa staviti u rernu da se zapeče oko 20 min. na 200C. tek toliko da se odozgo uhvati  korica. Prekriti folijom ili papirom, isključiti rernu i ostaviti još 15 min. da se peče. Izvaditi, prohladiti, pa preokrenuti na tanjir.



                                          


interesantna i veoma ukusna sa dodatkom šlaga po želji