Dan za ispunjavanje zelja. Divan, osvežavajući kolač.
100 ml mleka
100 ml ulja
9 kašika brašna
9 kašika šečera
2 komada jaja
2 kašike kakaa
na vrh noža sode bikarbone
izrendana kora smrznute pomorandže
200 ml soka od pomorandže
150 gr. šlaga
Fil:
4 kašike džema od kajsije
500 gr kestena
sitno izrendana smrznuta pomorandža
2 kašike šećera u prahu (samo ako nije dovoljno slatko)
Priprema:
Umutiti testo od jaja, mleka, brašna, ulja i šećera. Dodati kakao, izrendanu koricu smrznute pomorandže i sodu bikarbonu. Ispeći. Izvaditi iz rerne i vruće preliti sa 200 ml hladnog soka od pomorandže.
Onu istu pomorandžu (bez kore) izrendati sitno, dodati kesten pire i 4 kašike džema od kajsije. Dobro izmešati dok se lepo ne sjedini, dodati 2 kašike šećera u prahu ukoliko nije dovoljno slatko (zavisi od slatkoće džema) . Premazati ohladjenu koru.
Umutiti šlag prema uputstvu i premazati odozgo.
Potrebno:
100 ml ulja
9 kašika brašna
9 kašika šečera
2 komada jaja
2 kašike kakaa
na vrh noža sode bikarbone
izrendana kora smrznute pomorandže
200 ml soka od pomorandže
150 gr. šlaga
Fil:
4 kašike džema od kajsije
500 gr kestena
sitno izrendana smrznuta pomorandža
2 kašike šećera u prahu (samo ako nije dovoljno slatko)
Priprema:
Umutiti testo od jaja, mleka, brašna, ulja i šećera. Dodati kakao, izrendanu koricu smrznute pomorandže i sodu bikarbonu. Ispeći. Izvaditi iz rerne i vruće preliti sa 200 ml hladnog soka od pomorandže.
Onu istu pomorandžu (bez kore) izrendati sitno, dodati kesten pire i 4 kašike džema od kajsije. Dobro izmešati dok se lepo ne sjedini, dodati 2 kašike šećera u prahu ukoliko nije dovoljno slatko (zavisi od slatkoće džema) . Premazati ohladjenu koru.
Umutiti šlag prema uputstvu i premazati odozgo.
Praviti dan ranije.