Ne radujem se više svojim rođendanima. Godine prosto lete i sve sam starija htela to ili ne. Ali...
Kad dočekaš da vidiš kako si uspela da od svoje dece napraviš kvalitetne, skromne i dobre ljude, i da su oni moj najveći uspeh u životu i da oni učine sve da taj dan učine posebnim onda nema veće radosti!
Evo već par godina unazad moja ćerka Katarina mi za rođendan pravi tortu. I uvek je to iznenađenje, pravljena shodno njenim godinama i umeću :) Fascinira me uvek njen smisao za dekoraciju da to deluje efektno i lepo.
Ovaj put pravila je divnu voćni tortu sa bananama i malinama ❤️❤️❤️ Divna, KREMASTA, osvežavajuća. Hvala Kajo do neba!
Nikada neću zaboraviti taj dan u kome sam se zaista osećala kao princeza!❤️❤️❤️
Potrebno:
500 gr. piškota
180 gr. šlag krema
1100 gr. kisele pavlake
16 kašika kristal šećera
2 kesice vanilin šećera
2 kesice želatina
500 gr malina ( ostaviti malo za dekoraciju)
4 banane (700 gr)
100 gr mlevenih oraha za dekoraciju
Priprema:
Banane očistiti i iseckati. Maline oprati i prosušiti.
Umutiti šlag krem sa 300ml. vode. Dve kesice želatina staviti u posudu koja će biti zgodna da se posle stavi na šporet i preliti sa tek toliko vode da želatin ogrezne.
Kiselu pavlaku pomešati se kristal šećerom, ručno. Pomešati sa šlagom. Nabubreli želatin staviti na šporet da se otopi vodeći računa da ne provri. Skloniti sa vatre, pustiti jedan minut da se prohladi i polako sipati u pavlaku, sve vreme mešajući varjačom.da se lepo umeša. Odvojiti par kašika fila, trebaće za kasnije.
Pripremiti kalup sa skidajućim obručom. Poredjati red piškota . Preko piškota staviti 1/4 fila, poredjati voće, ponovo 1/4 fila, zatim ponovo red piškota, ovaj put suvih, 1/4 fila - voće, i završiti sa preostalom četvrtinom fila.
Staviti u frižider na par sati da se torta stegne.
Posle 4 sata u frižideru, izvaditi kalup, nožem pažljivo proči unutar obruča da se može lakše skinuti.. Stranice torte premazati filom koji smo ostavili sa strane. Sa svih strana obložiti mlevenim orasima a odozgo poređati maline.
Prijatno!