Nesvakidašnji kolač od rogača preliven sokom od narandže i finim kremom od eurokrema. Probajte i javite mi utiske! Prijatno!
Biskvit:
Mera čaša od kiselog mleka
2 jaja
1 čaša šećera
1 čaša mleka
1 čaša ulja
1 čaša mlevenog rogača
2 čaše brašna
1/2 praška za pecivo
krema:
100 gr krem sira
kašika umućenog šlag krema
2 kašike eurokrema ili nutele
I još:
dekoracija:
1 kesica šlaga ili šlag krema
100 ml mleka ( umutiti i odvojiti jednu kašiku za kremu)
preliv:
200 ml gotovog soka od pomorandže
Priprema:
Uključiti rernu na 200C
Umutiti belanca sa šećerom, dodati žumanca, potom rogač, ulje, naizmenično mleko i brašno sa praškom za pecivo. Masu sipati u podmazan i brašnom posut kalup (moj tart vel 27cm). Peći oko 20 min. Proverite čačkalicom da li ostaje trag na njoj. Mora biti čista.
Vruć biskvit navlažiti sokom od pomorandže i ostaviti da se prohladi. Za to vreme sjediniti krem sir, odvojenu kašiku šlaga i 2 kašike eurokrema. Premazati preko kore. Ostaviti u frižider na 2 h.
Dekorisati krem šlagom i uživati !
Ukoliko vam se dopao ovaj recept, lajkujte ga, podelite sa prijateljima. Pretplatite se, besplatno je, a meni mnogo znači❤️
Do novog susreta o novog recepta
Prijatno!