6. 8. 2023.

Ruske šubarice sa lešnicima

 



Kora:

3 jaja
125 gr sećera
1 dcl ulja
1 dcl vrele vode
kesica praška za pecivo
180 gr brašna
2 kašike kakaa

Krema:
500 ml mleka
2 pudinga od vanille
2 vanilin sećera
100 gr sećera
250 gr maslaca ili margarina

i još:
100 gr mlevenih lešnika

Glazura
100 gr čokolade za kuvanje 4 kašike ulja

Priprema:
Umutiti jaja sa šećerom, dodati ulje, vrelu vodu u brašno dodati prašak za pecivo i kakao. Prosejati i dodati u umućena jaja Sipati u namašćen i brašnom posut pleh od rerne. Peći na 200C 12 min. Pokriti krpom i pustiti da se ohladi. Čašicom vaditi kružiće.

Skuvati puding, ohladiti, pa dodati umućen maslac sa šećerom. Sve dobro umutiti mikserom. Spajati dva kružića sa kremom, nafilovati i sa strane pa uvaljati u mlevene lešnike. U šerpicu staviti izlomljenu čokoladu i ulje pa rastopiti na pari. Pažljivo radporediti glazuru na formirane šubarice.


Ukoliko koru pečete u plehu od rerne nakon vađenja kolutića čašicom ostaje neiskorišćen deo. 
Evo ideje kako da iskoristite koru i napravite jednu manju torticu!





Ostatke kore pustiti da se malo prosuše, izmrviti, dodati tri kašike eurokrema ili nutele i postepeno dodavati mleko od lešnika dok se ne dobije masa pogodna za oblikovanje. Utisnuti u manji kalup. Umutiti 200ml slatke pavlake pa ručno umešati 80gr krupnije mlevenih lešnika. Premazati preko kore i ostaviti 1h u frižider. 
Dekorisati seckanim bananama ili nekim drugim voćem.

Prijatno!