Sarmu, naravno, ne treba posebno predstavljati, o njoj je sve rečeno. Danas imam specijalan povod a to je da je pravljena po receptu moga oca koji evo danas puni 90 godina! Lep broj u koji je stao jedan i lep i težak i sadržajan život! Živeo!
Moj otac je silom prilika naučio da kuva jer smo rano ostali bez majke. Sarma se pripremala gotovo ceo dan. " Treba spremati jelo tako da se nekome dopadne" - govorio je. Što će reći sa puno ljubavi i strpljenja.
Moj otac je poreklom iz Like, tačnije Medka i u tim krajevima se sarma, lički kupus, servira uvek uz kuvani krompir. Po želji se može zapeći u rerni ali ja nikad nisam preferirala sarmu na taj način.
Recept ostavljam svojoj ćerki Katarini za arhivu ♥️
Idemo na recept:
Potrebne namirnice:
Veća glavica kiselog kupusa
500 gr mlevenog mesa
150 gr slanine po izboru
3 glavice luka
kafena šoljica pirinča
2 češnja belog luka
so, biber
1 kafena kašičica aleve paprike
1 supena kašika kečapa
suva rebra
zaprška:
2-3 kašike ulja
1kk aleve paprike
prilog:
kuvani krompir
Sarma je najlepša kada se krčka 3 sata na najnižoj temperaturi.
Prijatno!
Ukoliko vam se dopada ovaj recept i video, molim vas zapratite moj kanal! Besplatno je a meni mnogo znači ❤️
#sarma #tradicionalnajela