19. 12. 2010.

El secreto de la donna




Dugo sam se spremala da napravim ovaj kolač, uvek je bilo nešto preče jer mu je priprema  brza i laka.
Star je sigruno, kad malo bolje razmislim jedno dvadesetak godina i našla sam ga u nekom časopisu koji je tada izlazio na prostorima bivše Jugoslavije (Svijet ili Praktična žena). Ko čeka dočeka, ugledao je svetlost dana ;)
.





Podseća dosta na kasato

Potrebno:

4 komada jaja
250 gr. šećera u prahu
150 gr. putera
150 gr. čokolade za kuvanje
100 gr. mlevenih pečenih lešnika
50 gr kokosa 
1/2 k.k. ekstrakta ruma /po ukusu
200 gr, izdrobljenih piškota
1 kesica šlaga za dekoraciju







Priprema:


Odvojiti belanca od žumanaca. Puter penasto umutiti sa šećerom prahu, dodati žumaca i istopljenu prohlađenu čokoladu i rum. Belanca  umutiti u čvrst sneg i dodati ručno u fil od žumanaca. Piškote izdrobiti i dodati u fi zajedno sa mlevenim lešnicima i kokosom. 

Sipati u kalup obložen folijom i ostaviti u frižider na 2-3 sata.

Dekorisati umućenim šlagom i čokoladnim mrvicama.