2. 12. 2010.

Krem čorbica sa gorgonzolom

Divna, lagana čorbica i vrlo brzo se pravi



Potrebno:

3 krompira srednje veličine
3 štapiča praziluka srednje veličine iseckan na kolutove
2 češnja belog luka
100 gr. gorgonzole
pola kafene kašičice suvog ruzmarina
2 supene kašike maslinovog ulja
litar i po supe od  jedne kocke supe (može i jače)
so, biber
1/2 kašičice senfa
hleb ispečen na teflonu ili kupiti kubete od sira
kisela pavlaka - ne mora




Priprema:

U šerši zagrejati maslinovo ulje, pa ubaciti krompit i ruzmarin. Zaliti sa malo vode i kuvati oko 3-4 min. Ubaciti praziluk, beli luk i zajedno prokrčkati još par minuta. Uliti 1/2 litre supe i kuvati dok se krompir ne skuva- oko 10 min. Skloniti sa šporeta, ubaciti izmrvljen plavi sir i senf. Izblendirati i dodavati supu do željene gustine. Posoliti, pobiberiti.

Šerpu ne vraćati na plotnu da se sir ne bi pretvorio u zrnca. Servirati odmah. Po želji se može dodati kisela pavalaka.
Služiti uz prepečen hleb ili kupljeni kubeti od sira.