Moje već jednom objevljene krofne ali u drugačijoj varijanti. Naravno, ova je mnogo lepša :)
Potrebno:
testo:
3 komada jaja
200 ml. jogurta
14 kašika brašna
1 kesica praška za pevico
1 kašika šećera
na vrh noža soli
narendana korica limuna
šečer u prahu za posipanje
punjenje:
1 mala slatka pavlaka
kašika šećera u prahu
150 gr. seckanih jagoda
Priprema :
Jaja umutiti ručno (posebno belanca pa dodati žumanca) sa malo soli, dodati jogurt, šećer, brašno, prašak za pecivo i narendanu limunovu koru..
Pržiti na vrelom ulju i ostavljati na salvet da se ocede od viška masnoće. Pustiti da se potpuno ohlade pa ih preseći na pola. Umutiti slstku pavlaku, dodati 1 kašiku šečera u prahu. Jagode iseckati.
Polovine krofnica premazati šlagom, posuti seckanim jagodama i spojiti.
Posuti šećerom u prahu i uživati.