2. 7. 2011.

Pita sa eurokremom


Veliki pozdrav za "Skroz dobru pekaru" koja je stavila na svoj zid na Fejsbuku moj link i sliku za Pitu sa eurokremom /04.07/.

Divna, prosto se topi u ustima :) potamanismo pola a još se tako reći nije ni ohladila. Sledeći put pravim duplu meru ;) Beograđanke je mogu kupiti u pekari "Skroz dobra pekara" koja čini mi se postoji na svakom čošku.
Naravno, morala sam je isprobati u kućnoj režiji





Potrebno:

12 kašika brašna
9 kašika šećera
12 kašika ulja
17 kašika mleka
2 komada jaja
1 kašika kakaa
4 pune kašike eurokrema (Nutela)
1 prašak za pecivo




Priprema:

Umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, mleko i na kraju brašno sa dodatkom praška za pecivo. Masu podeliti na dva dela. Od druge polovine testa odvojiti 4-5 kašika mase i u nju dodati kašiku kakaa. Okruglu tepsiju promera 20cm podmazati i posuti brašnom pa sipati polovinu mase. Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180C i peći 15-ak min ili dok se ne uhvati korica, Izvaditi iz rerne, premazati eurokremom. Preko eurokrema sipati drugu polovinu testa, kašikom fino izravnati pa potom preliti sa braon testom od kakaa, Štapićem ili čačkalicom napraviti šare i vratiti nazad u rernu da se peče još 20 min ( u svakom slučaju isprobajte viljuškom da li je testo dovoljno pečeno). Izvaditi iz rerne i ostaviti da se (pro) hladi. Iseći  i uživati :)




njami :)