10. 8. 2011.

Jaja na kineski način ili Chinese eggs

Volim kinesku hranu, specifična je i vrlo zdrava. Lično sam poznavala taj bračni par Kineza koji  se još 1999. god.doselio među prvima u Beograd. Sećam se tih kuvanih jaja u čaju i nekih božanstvenih "knedli" od kuvanog testa na pari  punjene mesom ili prazilukom. Ako možda neko ima taj recept bila bih mu zahvalna da ga objavi :)




Potrebno:

količina jaja po želji
1 l. vode
4 kesice čaja po želji/ ja sam koristila nanu
so, biber, mogu se staviti i štapići cimeta /ja ih nisam imala/

Priprema:

Skuvati jaja u vodi sa dodatkom soli, Izvaditi ih iz šerpe pa u istoj vodi zakuvati čaj. Kuvana jaja iskucati kašičicom i vratiti nazad u šerpicu, Pustiti da vri još jedan minut pa skloniti sa vatre i pustiti da bude u čaju oko 15. min. Očistiti jaja i izgledaće baš ovako, neobično i interesantno




Preseći ih na polovine, posoliti, pobiberiti i uživati uz meze :)