Ukoliko imate u zamrzivaču višak pečenih paprika evo načina da ih lepo iskoristite u jednom divnom sosu :)
Pozdrav dragi(e) moji, nije me bilo neko vreme ali nisam odustala od pisanja bloga :). Malo zasićenje, puno drugih obaveza ali evo me ponovo tu sa jednim lepim receptom :)
Potrebno:
8 pečenih crvenih paprika
2 glavice crnog luka
3 šargarepe2 korena paškanata
dve manje konzerva paradajz pelata
200ml soka od paradajza
200 ml crnog vina
200ml vode
so, biber, šećer / 1 kafena kašičica/
bosiljak, majčina dušica, origano / po ukusu/
špagete ili testenina po izboru
Priprema:
Paprike očistiti od ljuske i semena, iseckati i ostaviti sa strane.
Luk propržiti na malo ulja, dodati sitno seckanu šargarepu i paškanat i prodinstati kratko. Dodati pečenu papriku, paradajz pelat (može i svež), sok od paradajza, vino, vodu i začine. Pustiti da se na laganoj vatri kuva oko trideset minuta.
Poslužiti uz kuvane špagete ili testeninu po želji
Hrono varijanta samo bez šargarepe, paškanata. Koristiti heljdinu testeninu jednom u 10 dana.
Prijatno!
recept objavljen u Blic ženi.
recept objavljen u Blic ženi.