Moja ulaznica za igricu Ajme koliko nas je . Domaćica za ovaj mesec Tanja sa bloga Kuhinja zaposlene zene nam je zadala namirnicu lebleblije.
S obzirom da sam jedno vreme pisala postove vezane za intoleranciju, koristim priliku da objavim jedan odličan recept sa lebleblijama.
Original post sa mog bloga Intolerancija na hranu
PUTER OD LEBLEBLIJA
Potrebno:
Za tahini:
100 gr susama
3 kašike maslinovog ulja
zatim:
150 gr. pećenih lebleblija
2 kašike maslinovog ulja
Priprema:
Susam na laganoj vatri ispeći vodeći računa da ostane svetle boje. Ohladiti.
U teglu ubaciti hladan susam i dodati 3 kašike maslinovg ulja. Izmiksati štampnim mikserom da se dobije čista gusta masa.
Pečene
leblebije samleti u prah, dodati maslinovo ulje i umutiti pire. Stalno
muteći dodavati tahini da se dobije ujednačena masa. Sipati u teglicu i
čuvati u frižideru.
Odličan doručak.