Nema ko je ne voli, varijacije su bezbrojne, sa sirom, kajmakom, Postavljam je za moju ćeru da je ima u arhivi onako kako je ja pravim. Blaža varijanta, nije mnogo masna, taman koliko treba
Potrebno:
1/2 kg kora za pitu
400 gr feta sira
3 jaja
1/2 dcl ulja
1/2 dcl kisele vode
1 prašak za pecivo
lan
Priprema:
Sir izgnječiti viljuškom, dodati jaja i lagano izmešati.
Pomešati ulje i kiselu vodu, dodati prašak za pecivo.
Okruglu tepsiju podmazati, pa staviti prvu koru, poprskati je mešavinom vode i ulja, preko nje ponovo koru, poprskati, ponovo koru puštajući da višak pada preko tepsije. Zatim uzimati po jednu koru, namazati filom, uviti u rolat. Sirom premazati rolat celom dužinom gde ćemo krenuti sa savijanjem. Uviti u oblik puža. popuniti tepsiju. Višak koji je pao preko tepsije, vratiti nazad i prekriti rolatiće. Premazati ostatkom fila. Preostale kore blago poprskati uljem i vodom, malo nacigovati u obliku harmonike i redjati preko rolatića.Po želji posuti susamom ili lanom. peći 45 min. na 200C.
Odličan izbor za nedeljni doručak uz čašu jogurta