24. 4. 2016.

Djuveč sa kinoom iliti kud nestade moj ručak za dva dana?



Lep nedeljni ručak.. Ponadam se biće i za sutradan ali...






Potrebno:

2 glavice crnog luka
2 češnja belog luka
400 gr. paradajz pelata
1/2 pileta
100 gr. kinoe
smrnuto povrče ( 1 kesa balkanska mešavina i jedna kesa povrća za djuveč)
3-4 krompira
so, biber, 1 kafena kašičica bosiljka, 1 kafena kašičica aleve paprike

Priprema:

Luk iseckati i kratko prodinstati na par kašika ulja. Dodati beli luk, bosiljak i alevu papriku. Dodati meso. Opet kratko propržiti na srednje jakoj vatri. Ubaciti paradajz pelat i na kraju smrznuto povrće. Pustiti da krčka 10-ak minuta pa ubaciti opranu kinou. Skloniti sa vatre, izvaditi meso a povrče sipati i lepo rasporediti po odgovarajućem djuveču, Krompir oljuštiti i iseči na kolutove .Meso poredjati uzdužno po sredini preko povrća a kolutove krompira poredjati sa strana. Preliti sve sa još pola šolje vode da meso i krompir jedva malo ogreznu u tečnosti. 

Peći na 220C oko 1 sat.


 


Prijatno!