Lazanju od palačinki spremamo redovno za Novu godinu. Izdašna je i predobrog ukusa. Preporuka!
Sastojci:
15 palačinki
4 veće kesice kečapa od pizze
300 gr šunke
300 gr pečurki
300 gr kačkavalja
origano
Svaku ispečenu palačinku namazati u tankom sloju kečapom, široko zaviti i ređati u sud namazan margarinom. Preko palačinki istresti manju kesicu kečapa, razmazati, zatim 1/3 kačkavalja izrendanog, šunku iseckanu, 1/3 narendanih pečurki, ponovo red palačinki-kečap-kačkavalj- šunka-pečurke i ređati dok se sve ne utroši. Završiti palačinkama, premazati kečapom i posuti rendanim kačkavaljem. Iseći “tortu” na komade (kao pitu pred pečenje) i poprskati sa 3 šake vode. Zapeći u rerni na 220C oko 20 min.
Može se jesti i toplo i hladno ako ostane za sutradan.
Postupak pripreme