8. 6. 2022.

"LAZANJA" od tikvica


Ovo jelo me zaista asocira na lazanju samo što su ulogu testa preuzele lagane tikvice. Pravo letnje lagano jelo koje se brzo priprema :)




Potrebno:


1.8 kg tikvica
1glavica crnog luka
500 gr mlevenog mesa
1paradajz pelat u konzervi ili 4 srednja paradajza
2 češnja belog luka
3 jaja
3kašike kisele pavlake
so, kumin, peršun

Priprema:


Tikvice oljuštiti, iseći na ploške, posoliti i ostaviti 15-ak min da puste vodu.

Za to vreme na malo ulja prodinstati glavicu luka, dodati mleveno meso, dinstati 2-3min pa dodati paradajz pelat iz konzerve, samo paradajz. Sok ćete dodati u fil pred samo ređanje.

Tikvice procedite i kratko izgrilujte.

Ređati "lazanju". Red tikvica, red mlevenog mesa, dok se sve ne utroši. Završiti mlevenim mesom. 




Umutiti jaja pa dodati kiselu pavlaku. Preliti preko "lazanje". Odozgo preliti sa sokom koji su pustile grilovane tikvice. 

Peći na 180C 30-ak minuta ili dok se ne uhvati odozgo lepa korica.

Služiti uz kiselo mleko.


Prijatno!


Ukoliko vam se dopao moj recept i video molim vas podrži te moj kanal na YouTubu. Besplatno je a meni mnogo znači ♥️