Sećate li se ove predobre torte?
Podseća na detinjstvo, na odlaske sa mamom vikendom u šetnje u grad, u našu omiljenu poslastičarnicu kod Doma omladine ( kod Džemajla). Neka lepa i drugačija vremena.. Mame odavno nema, nema više ni te poslastičarnice da mi povremeno oživi te slike iz sećanja..
Potrebno:
Žuta kora koja se deli na dve:
6 komada jaja
6 kašika šećera
6 kašika brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Peći 20 minuta na 200 C
.....
Za crvenu i braon koru:
4 komada jaja
4 kašike šećera
4 kašike brašna
1/2 kesice praška za pecivo
Testo podeliti na dva dela. U jedan dodati 1 kafenu kašičicu kakaa, u drugi deo 2 kašike soka od višanja. Peći po 12 minuta na 200 C.
PRELIV - AGDA
400 ml vode
300 gr šećera
1pomorandža
1limun
100 ml ruma ili ekstrakta po ukusu
Kuvati od trenutka ključanja na srednjoj temperaturi 8 - 10 min. Kad se prohladi dodati 100 ml ruma ili kk ekstrakta ruma.
8 kašika džema od kajsija
GLAZURA:
200 gr šećera u prahu
3 kašike ključale vode
2 kašike limunovog soka
1-2 kapi ulja
1kk soka od višanja ili malina ili jagoda
Glazuru preliti preko gotove torte.
Način pripreme pogledajte u videu. Jedino što bih promenila to je način ređanja trakica od testa. Bez obzira koja je boja obruča ređala bih naizmenično braon i crvenu, s tim što bi se u drugom redu ređanja stavljala suprotna boja.
Ukoliko vam se dopao ovaj video, pretplatite se besplatno je!
Prijatno!