14. 1. 2023.

RUM - PUNČ ŠNITE

Sećate li se ove predobre torte?

Podseća na detinjstvo, na odlaske sa mamom vikendom u šetnje u grad, u našu omiljenu poslastičarnicu kod Doma omladine ( kod Džemajla). Neka lepa i drugačija vremena.. Mame odavno nema, nema više ni te poslastičarnice da mi povremeno oživi te slike iz sećanja.. 



Potrebno:


Žuta kora koja se deli na dve:


6 komada jaja

6 kašika šećera

6 kašika brašna

1/2 kesice praška za pecivo

Peći 20 minuta na 200 C

.....


Za crvenu i braon koru:


4 komada jaja

4 kašike šećera

4 kašike brašna

1/2 kesice praška za pecivo


Testo podeliti na dva dela. U jedan dodati 1 kafenu kašičicu kakaa, u drugi deo 2 kašike soka od višanja. Peći po 12 minuta na 200 C.





PRELIV - AGDA

400 ml vode
300 gr šećera
1pomorandža
1limun
100 ml ruma ili ekstrakta po ukusu

Kuvati od trenutka ključanja na srednjoj temperaturi 8 - 10 min. Kad se prohladi dodati 100 ml ruma ili kk ekstrakta ruma.


8 kašika džema od kajsija



GLAZURA:

200 gr šećera u prahu
3 kašike ključale vode
2 kašike limunovog soka
1-2 kapi ulja
1kk soka od višanja ili malina ili jagoda

Glazuru preliti preko gotove torte.

Način pripreme pogledajte u videu. Jedino što bih promenila to je način ređanja trakica od testa. Bez obzira koja je boja obruča ređala bih naizmenično braon i crvenu, s tim što bi se u drugom redu ređanja stavljala suprotna boja. 

Ukoliko vam se dopao ovaj video, pretplatite se besplatno je!

Prijatno!