21. 10. 2025.

Voćna krempita

 Predobra krempita!




Kora:

4 jaja

6 kašika šećera

4 kašike ulja

4 kašike mleka

6 kašika brašna

1 prašak za pecivo


Umutiti, peći 10 min na 180°C (pleh 33x43). Podeliti na dva dela.


Voćna krema:

450 g malina, jagoda ili šumskog voća (smrznuto)

300 ml vode

4 kašike šećera

1 vanilin šećer

5 kašika gustina (razmućenog u vodi koju smo odvojili od onih 300ml)

Skuvati i još toplo sipati 1/2 mase preko biskvita. Ohladiti.


 Krem:

4 žumaca + 6 kašika šećera 

2 pudinga od vanilije (80 g) ili 80 gr gustina 

500 ml mleka

10 g želatina 

4 belanca + 4 kašike šećera (umutiti u čvrst sneg)

300 ml slatke pavlake 

1 šlag krem od vanile





Skuvati puding, dodati umućena belanca i želatin koji je nabubreo u par kašika vode. Ohladiti puding pa dodati umućenu slatku pavlaku sa šlag kremom. Sve sjediniti i jednu polovinu premazati preko voćnog Fila. Staviti drugu polovinu kore, namazati voćnim filom, preko toga drugi polovinu kreme. 

250 gr lisnatog testa razviti tanko pa ispeći u rerni 20 min na 180C. Ohladiti i izmrviti. Posuti obilato preko fila. Držati u frižideru do služenja




 


.