Potrebno:
Pileće grudi - 500 gr
Marinada:
3 kašike vode
So - 1/2 kafane kašičice
2 češnja belog luka
biber - na vrh noža
Piletinu iseći na deblje trake 3x1cm otprilike ili na četvrtaste komadiće približno iste veličine. Pustiti da odstoji 15-ak minuta.
Smesa za pohovanje:
1 jaje
10 kašika vode ( 150 ml)
3 pune kašike gustina ( 65 gr)
5 punih kašika brašna (105 gr)
Češanj belog luka
So
kesica praška za pecivo
2 kašike ulja
Sjediniti sve sastojke i pomešajte sa piletinom sve zajedno sa marinadom.
U vok ili dublji tiganj sipati oko 200 ml ulja i dobro zagrejati. Ubaciti komad po komad piletine i pržiti sa obe strane oko 2 min. Izvaditi na ubrus. Ispržiti sve. Ako je potrebno dodati još malo ulja u tiganj pa poluisprženu piletinu komad po komad ponovo pržiti dok ne dobije lepu braonkastu boju. Duplim prženjem se dobija hrskavost. Svaki komad ocediti na ubrusu. Iz voka skloniti ulje i sipati medeni sos. Pustiti da provri, skloniti sa vatre, pa ubaciti svu piletinu. Lagano promešati da sos obuhvati svaki komadić piletine. Posuti prepečenim susamom.
Sos od meda:
5 kašika kečapa
2 kašike šećera
2 kašike meda
3 kašike vode
Ja sam uz ove uštipke dodala kuvani integralni pirinač i kratko proprženo povrće ( glavica crnog luka, 1 šargarepa, 1 crvena paprika isečena na trakice, 2 kašike soja sosa. Vezicu mladog luka - zeleni deo na samom kraju. Posuti po želji prepečenim susamom.
Prijatno!

