Fina, lagana, odlična kao predjelo
Belinu skuvati, ohladiti pa razdvojiti na froncle.
Pečurke očistiti, oprati, pa iseckati (kapice rendala na delu za jabuke, a stabljike na delu za kupus). Prodinstati pečurke na kap dve ulja, tek toliko da im uvri sva voda. Ohladiti.
Izmešati belinu i pečurke, dodati kiselu pavlaku i majonez, iseckane kisele krastavčiće, posoliti, pobiberiti.
Dekorisati po želji.
Potrebno:
2 pileće beline
500 gr. šampinjona
300 gr.kisele pavlake
100 gr. majoneza
4-5 kiselih krastavčića
Priprema:
Belinu skuvati, ohladiti pa razdvojiti na froncle.
Pečurke očistiti, oprati, pa iseckati (kapice rendala na delu za jabuke, a stabljike na delu za kupus). Prodinstati pečurke na kap dve ulja, tek toliko da im uvri sva voda. Ohladiti.
Izmešati belinu i pečurke, dodati kiselu pavlaku i majonez, iseckane kisele krastavčiće, posoliti, pobiberiti.
Dekorisati po želji.