21. 8. 2010.

Rolnice sa dimljenom kobasicom


Interesantan i pojednostavljen način pravljenja rolnica, koje ostanu mekane i sutradan ali pod uslovom da se drže umotane u providnu foliju. 





Sastojci

300 gr. brašna
120 gr. izrendanog margarina
2 jaja /jedno je za premazivanje
1 prašak za pecivo
1 pavlaka
1 ravna kašičica soli
susam, lan
300 gr. dimljene ljutnute kobasice / obične viršle






Priprema

Umesiti testo od navedenih sastojaka, pa razvući na 1/2 cm debljine. Narendati preko testa margarin, ili iseckati u listiće, uviti u rolat pa u puž. Ostaviti u frižider 1h da odmori.

Razviti koru u oblik pravouganika, 2-3mm debljine, pa iseći dugačke trake 12×2cm .
Ja sam pravila koktel rolnice, odnosno jednu kobasicu sam podelila na 4 dela pa presekla po dužini.
Traku od testa obmotati oko kobasice, kao za roll viršle, pa poredjati u pleh.
Jaje umutiti pa premazati četkicom svaku rolnicu. Odozgo posuti susamom i lanom. Peći na 200 C dok lepo ne porumene ili negde oko 30 min. na 180 C