25. 10. 2010.

Čajni kolutići

Na početku čitanja recepta možda ćete bićete zgroženi količinom masnoće u ovom keksu i načinom kako se on pravi, isto kao i ja. Ja sam pravila pola mere tek toliko da ga isprobam i nestao je u trenu. Ukusom podseća na piškote i prosto mami da se jede.



Potrebno:

2 komada jaja
12 kašika šećera
12 kašika mleka
12 kašika otopljenog margarina ili masti
brašna toliko da se zamesi glatko testo
1 prašak za pecivo







Testo zamesiti od navedenih sastojaka i pustiti da odmori na sobnoj temperaturi 1 sat. Čašom vaditi pogačice, pa manjom vaditi sredinu.
Pržiti na vrelom dubokom ulju dok lepo ne porumene (ista količina masnoće kao i za krofne). Vaditi rešetkastom kašikom i stavljati na papirni ubrus da se ocede. Valjati u prah šećer ili otpoljenu čokoladu.

Hrabri nek isprobaju, isplati se :))