KESTEN TORTA
Mere za jednu koru (ispeći 3)
3 komada jaja
3 kašike šećera
3 kašike oraha
1 kašika ulja
1 kašika brašna
Nadev:
300 gr. putera
300 gr. šećera u prahu
2 jaja
200 gr. crne čokolade za kuvanje
1/2 kg kesten pirea
100 gr šlaga na meru
200 gr. šlag krema od čokolade za dekoraciju
i još :
čokoladno mleko za vlazenje kora
Uključiti rernu na 200C.
Umutiti penasto belanca sa prstohvatom soli pa postepeno dodavati šećer. Umutiti u čvrstu penu. Ručno dodati zumanca, mlevene orahe, ulje i brašno. U okruglu modlu staviti papir za pečenje i sipati testo.Peći oko 20 min. Ispeći još dve kore pa kad se prohlade poprskati sa malo čokoladnog mleka.
Fil:
Penasto umutiti maslac sa šećerom u prahu, Na pari otopiti crnu čokoladu. Isklučiti plotnu. Penasto umutiti dva belanca. U toplu čokoladu dodati prvo zumanca a potom i umućena dva belanca, pa još 20-ak sekundi mešati na pari.Skloniti sud sa pare, pa onako toplo ubaciti u umućeni puter. Mutiti mikserom da se dobije penasti krem. U posebnoj činiji viljuškom izgnječiti kesten pire pa mu dodati par kašika krema od maslaca da se lepo povezu. Zatim ga sjediniti sa ostatkom fila.
Sklapanje:
koru poprskati sa malo čokoladnog mleka, staviti fil, beli šlag, ponovo kora poprskana čokoladnim mlekom, fil, beli šlag, kora, fil . Odozgo i sa strana staviti umućeni šlag krem od čokolade. Ukrasiti po zelji i staviti u frizider na hladjenje, najbolje preko noći.
Još jednom svako dobro !
p.s. Tortu mozete praviti i sa gotovim korama Vincini, izvanredne su, samo ih dobro poprskajte čokoladnim mlekom.