Kuma Ceca... prijateljstvo iz osnovne škole... koliko je to godina ne smem ni da mislim.Prošle puno lepog i teškog. Bile razdvojene pa ponovo skupa. Osoba puna duha i pozitivne energije, jedna od retkih koja me još može nasmejati do suza.Ona je danas moj gost na blogu sa ovim jedinstvenim receptom:
GIBANICA NA 4 NOGE
Da, da, neobična slika ali idemo redom...:)
"Na nagovor moje kume, neobična gibanica iz Bugarske, ili na 4 noge kako
sam je krstila.
Potrebno:
500 gr, kora
700g kiselog mleka,
4 jajeta,
100g ulja,
200g sira,
100g brašna,
jedan prašak za pecivo,
so po ukusu.
Iscepkati
kore i umešati u pomešane ostale sastojke. Uliti u nepodmazanu posudu,
najbolje u vatrostalnu. Posuti po želji semenkama. Teflonske posude ne
koristiti.
Peći na 200C,40 min. Ako imate opciju sa ventilatorom, još
bolje. Kad se ispeče izvrnuti je sa sve tepsijom na 4 šolje i hladiti 10
minuta.
nakon 10 min.
Posle toga vratiti u prirodan položaj. Opseči je po ivicama,
seći na kocke, vaditi širim nožem ili kašikom za torte. Može se praviti i
sa tankim heljdinim korama.
Ova gibanica je vazdušasta, nije gnjecava,
jer se na ovaj način hladi.
Prijatno!"