15. 3. 2016.

Baba Bibina proja iliti svekrvina proja


Ovo je recept star jedno 30-ak godina i odličan je. Moja svekriva ovu proju pravi obavezno uz podvarak. Recept mojoj ćeri za arhivu i uspomenu na babu.



 

Potrebno:

2 šolje za čaj kukuruznog brašna
1 šolja pšeničnog brašna
1/2 šolje ulja
1 šolja mleka
2 jaja
200 gr. starijeg sira
1 prašak za pecivo
1 kafena kašičica soli

Priprema:

Pomešati sve sastojke za proju. Umutiti penasto belanca, dodati žumanca, a potom dodati ulje, mleko i brašno sa praškom za pecivo. Sir izgnječiti i lagano umešati u testo. Kalup za mafine provuči kroz vodu, ocediti pa sipati testo do polovine ( ili u pleh podmazan maslacem)
Peći na 220 C oko 25 min. Pustiti da se malo prohlade pa staviti u papirne korpice i dekorisati kremom od sira i susama.



Krem od sira i susama (ovo nije obavezno):

200 gr. krem sira
1/2 čaše kisele pavlake
100 gr. pečenog susama
mirodjija za posipanje

Izmešati sve sastojke za fil, pa špricem ukrasiti kad se projice malo prohlade. Posuti sušenom mirodjijom. Odozgo možete staviti polovine čeri paradjza za još dekorativniji izgled.


Prijatno!