29. 2. 2016.

Burekčići sa sirom/ ružice


Brzo, lepo, ukusno




Potrebno:

500 gr. kora za pitu
500 gr. sira (feta ili sitan sir)
3 komada jaja
80 ml. ulja + 80 ml kisele vode (može i obična)
1 prašak za pecivo

Priprema:

Okruglu tepsiju podmazati uljem. Uzimati po dve kore za pitu i svaku poprskati mešavinom vode, ulja i praška za pecivo. Sir blago izgnječiti i dodati 3 komada jaja. Filovati koru, urolati, malo premazati filom i sa spoljne strane, preseći na dva dela (ukoliko hoćete da budu manje veličine) pa svaki deo uviti u puž. Redjati u tepsiju. Uključiti rernu na 200C. Burekčiče premazati sa par kapi ulja i staviti da se peče oko 40 min.





Prijatno!



Ružice 




Video za ove ružice na Fejsbuku je sa nama podelila Jaca sa bloga Kuhinjske čarolije. Nisam mogla da odolim i već sutradan sam ih pravila. 

Fil:

2 jaja
300 gr. sira
malo seckane dimljene kobasice ( 50-ak grama)



spremno za pečenje




presek



ORIGINAL VIDEO