Hrskave kiflice koje se tope u ustima! Traže malo više vašeg vremena, ali se, verujte, isplati svo ono jedvačekanje da se konačno degustiraju. Probajte, bićete oduševljeni!
Potrebno
1/2 kg mekog brašna tip 400
1 kafena kašičica suvog kvasca
180 ml mlakog mleka
2 jaja (jedno za premazivanje)
3 kašike ulja
125 gr maslaca ili margarina
1 ravna kašika soli
Fil:
100 gr kečapa
100 gr kačkavalja
100 gr šunke
I još:
100 gr maslaca koji se stavlja na kiflice pred pečenje
100 gr rendanog kačkavalja
Priprema:
Kvasac, kafenu kašičicu šećera i brašna razmutiti u šoljici mlake vode i ostaviti 10 minuta da nadođe.
U činiju staviti brašno, kvasac, ulje i mleko pa zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da narasta oko 20 min.
Hladan maslac rastanjiti i vratiti u fižider. Kad je testo nadošlo premesiti testo, rastanjiti pa staviti maslac iz frižidera. Preklopiti testo kao u videu i ostaviti u frižider na pola sata. Preklapanje uraditi još tri puta u razmacima od pola sata.
Kad je testo spremno za pravljenje kiflica, malo ga premesiti i rastanjiti. Iseći na veličinu koja vama odgovara. Puniti kiflice, i ređati u pleh.Pustiti da odstoje još 20 min taman dok se rerna ugreje na 200C. Premazati kiflice umućeni jajetom, staviti kockice maslaca i posuti rendanim kačkavaljem.
Peći na 200C oko 25 minuta.
Uživati i naravno biti umeren jer su zaista neodoljive :)
Prijatno!