31. 5. 2020.

Neodoljive hrskave kiflice sa kačkavaljem


Hrskave kiflice koje se tope u ustima! Traže malo više vašeg vremena, ali se, verujte, isplati svo ono jedvačekanje da se konačno degustiraju. Probajte, bićete oduševljeni!




Potrebno 1/2 kg mekog brašna tip 400 1 kafena kašičica suvog kvasca 180 ml mlakog mleka 2 jaja (jedno za premazivanje) 3 kašike ulja 125 gr maslaca ili margarina 1 ravna kašika soli Fil: 100 gr kečapa 100 gr kačkavalja 100 gr šunke I još: 100 gr maslaca koji se stavlja na kiflice pred pečenje 100 gr rendanog kačkavalja Priprema: Kvasac, kafenu kašičicu šećera i brašna razmutiti u šoljici mlake vode i ostaviti 10 minuta da nadođe. U činiju staviti brašno, kvasac, ulje i mleko pa zamesiti testo. Pokriti i ostaviti da narasta oko 20 min. Hladan maslac rastanjiti i vratiti u fižider. Kad je testo nadošlo premesiti testo, rastanjiti pa staviti maslac iz frižidera. Preklopiti testo kao u videu i ostaviti u frižider na pola sata. Preklapanje uraditi još tri puta u razmacima od pola sata. Kad je testo spremno za pravljenje kiflica, malo ga premesiti i rastanjiti. Iseći na veličinu koja vama odgovara. Puniti kiflice, i ređati u pleh.Pustiti da odstoje još 20 min taman dok se rerna ugreje na 200C. Premazati kiflice umućeni jajetom, staviti kockice maslaca i posuti rendanim kačkavaljem. Peći na 200C oko 25 minuta. Uživati i naravno biti umeren jer su zaista neodoljive :) Prijatno!