26. 10. 2009.

Jesenja musaka





Sastojci za 4 osobe:

7 šilja paprika, mogu i crvene
1 veći patlidžan
1 veća tikvica
3 glavice crnog luka
1 paradajz
3 krompira
veza peršuna
so, biber
2 jaja za tikvice
3 jaja za preliv






Priprema:

Papriku i patlidžan oprati, obrisati, pa staviti u rernu da se ispeče. Prohladiti, očistiti. Papriku iseći na rezanca a patlidžan na sitne kockice, posoliti. Luk iseckati na rebarca i propržiti kratko 5 min. na malo ulja, posoliti.
Krompir oljuštiti i sipati u ključalu posoljenu vodu na 10 min. Procediti.
Tikvicu prepoloviti i iseći na tanke kriške, posoliti i ostaviti da puste vodu. Oceđene uvaljati u brašno pa u jaje i ređati prvi red u odgovarajućoj i malo pouljenoj posudi. Ređati zatim red paprika, pa red krompira, red 1/2 luka, red plavog patlidžana, red sekanog peršuna, red tikvica, red paprika, red luka. Završiti sa paradajzom i tikvicom kao na slici.
umutiti 3 komada jaja i preliti musaku. Posuti peršunom.
Zapeći kratko u rerni na 200 C.