Sastojci za 12 osoba:
kora
300 gr. pečenih lešnika
6 belanaca
6 kašika šečera
4 kašike džema od kajsije (stavila od šljiva)
2 kašike brašna
2velike kese seven days od šampanjca i od čokolade
fil
700ml. mleka
6 žumanaca
6 kašika šećera
8 kašika brašna
250 gr. margarin/puter
50 gr. kokosa
2 kesice krem šlaga od vanile
Priprema:
Obložiti odgvarajući pleh folijom ali tako da prelazi stranice pleha, pa posuti po njemu ravnomerno pečeni i iseckani lešnik.
Umutiti 6 belanaca sa 6 kašika šećera u čvrst sneg, pa dodati džem i brašno. Mešati ručno da se sve sjedini . Preliti preko lešnika i ravnomerno razmazati. Peći 20 min. na 200 C.
Koru izvaditi uz pomoć folije i staviti odmah na tacnu ali da lešnik dođe gore.
Mleko staviti sa šećerom da se kuva, ali pre toga odvojiti toliko da se može lepo sjediniti sa brašnom . Dodati žumanca. Kad mleko provri postepeno dodavati ono mleko sa žumancima. Skuvati fil. Pustiti da se ohladi pa dodati margarin. Dobro umutiti.
1/3 fila premazati preko kore.
Uzimati naizmenično jedan crni jedan beli kroasan uvaljati ovlaš u fil sa svih strana pa ređati preko fila na torti tako da formira još jednu koru.
Ostatkom fila premazati tortu, popuniti šupljine između kroasana i lepo izravnati. Preko fila posuti kokos i staviti šlag.(kokos se može staviti i u šlag)
inspiraciju dobila
ovde