26. 10. 2009.

Lazanja od palačinki




Sastojci:

15 palačinki
4 kesice kečapa od pizze
300 gr šunke
300 gr pečurki
300 gr kačkavalja
origano

 


Svaku ispečenu palačinku namazati u tankom sloju kečapom, široko zaviti i ređati u sud namazan margarinom. Preko palačinki istresti manju kesicu kečapa, razmazati, zatim 1/3 kačkavalja izrendanog, šunku iseckanu, 1/3 narendanih pečurki, ponovo red palačinki-kečap-kačkavalj- šunka-pečurke i ređati dok se sve ne utroši. Završiti palačinkama, premazati kečapom i posuti rendanim kačkavaljem. Iseći “tortu” na komade (kao pitu pred pečenje) i poprskati sa 3 kašike vode. Zapeći u rerni na 220C oko 20 min.

Može se jesti i toplo i hladno ako ostane za sutradan


nagradjen recept u Blic ženi / pica, palačinka pekač. Hvala od srca!