Sastojci:
800 gr čajnih kolutića
700 gr. mleka
4 kašike brašna
4 kašike griza
8 kašika šećera
4 žumanca
250 gr. margarina
4 banane
10 kom jagoda
10 kom kupina
300ml mleka za keks
Priprema:
Staviti mleko sa šećerom da provri ali odvojiti malo sa strane tek toliko da se lepo sjedini s brašnom, griz brašnom i žumancima. Skuvati fil, kad se ohladi dodati margarin, umutiti penasto.
staviti u odgovarajuću ovalnu činiju (može i četvrtasta), foliju. Banane iseckati na kolutiće. Poređati par kolutića banane na mesta gde će doći keks. Keks umakati u mleko pa poređati preko banana prvi red i okolo sa strane. Staviti polovinu fila, dodati na kolutove iseckane banane, oko ruba seckane jagode iz kompota ili zamrzivača(otopljene i oceđene), ponovo keks pa preostali fil. Završiti kolutićima. U svaku rupicu od kolutića ubaciti kupinu. Ostaviti da se ohladi preko noći.
Sutradan prevrnuti tortu na tacnu i trebalo bi da izgleda kao moja. Po želji ukrasiti šlagom.
ps:
da bi lepše izgledala keks bi trebalo staviti uvek i sa strane, meni je to promaklo, stavila sam samo u prvi red. Belanca se mogu iskoristiti za neki drugi kolač.