19. 4. 2011.

Kornfleks torta


I ovo je jedan u nizu kolača koji se brzo spremaju. Ovo je zapravo mešavina dva kolača: korpica od kornfleksa i ledenih kocki. Kombinacija prelepa, kolač hrskav i vrlo zasitan, što će reći neće se baš tako brzo pojesti ;)




Kolač sam pravila u obliku torte,

Potrebno:

Za hrskavu koru:

250 gr. čokolade za kuvanje
3 kašike meda
125 gr. margarina
200 gr. kornfleksa

Fil:

700 ml mleka
4 kašike šećera
6 kašika brašna
1 želatin
100 gr. čokolade/ne mora

Glazura:

200 čokolade za kuvanje
4 kašike ulja







Priprema:

Otopiti na pari čokoladu, dodati med i razmekšali margarin,  lepo umutiti varjačom, skloniti sa pare. Pustiti da se malo prohladi pa dodati kornfleks.  Sipati u kalup, izravnati.

Dok se to lepo stegne skuvati fil.

Želatin u suštini ne morate dodavati. Ja sam ga dodala samo iz razloga sigurnosti da će fil dobro "stajati".

Želatin potopiti u toliko hladne vode da ogrezne i pustiti da nabubri
Od date količine mleka odvojiti toliko koliko će vam biti dovoljno da lepo razmutite brašno. Ostatak sa dodatkom šečera staviti da provri. Dodati razmućeno brašno i skuvati kao i svaki puding. Skloniti pa dodati nabubreli želatin i mutiti 5 min da se lepo rastopi u vrelom filu, prohladiti  pa  preliti preko kornfleksa. 100 gr čokolade posebno rastopiti pa preliti preko fila. Nožem praviti linije uzduž i poprečno da bi se napravile šare u filu (ovo i ne morate raditi može ostati čisto beli fil)


Glazura: otopiti 200 gr. čokolade na pari sa 4 kašike ulje pa preliti preko fila. Kad se čokolada malo stegne možete posuti kokosom kao ja.







Preporuka: napraviti duplu količinu fila.