I ovo je jedan u nizu kolača koji se brzo spremaju. Ovo je zapravo mešavina dva kolača: korpica od kornfleksa i ledenih kocki. Kombinacija prelepa, kolač hrskav i vrlo zasitan, što će reći neće se baš tako brzo pojesti ;)
Kolač sam pravila u obliku torte,
Potrebno:
Za hrskavu koru:
250 gr. čokolade za kuvanje
3 kašike meda
125 gr. margarina
200 gr. kornfleksa
Fil:
700 ml mleka
4 kašike šećera
6 kašika brašna
1 želatin
100 gr. čokolade/ne mora
Glazura:
200 čokolade za kuvanje
4 kašike ulja
Priprema:
Otopiti na pari čokoladu, dodati med i razmekšali margarin, lepo umutiti varjačom, skloniti sa pare. Pustiti da se malo prohladi pa dodati kornfleks. Sipati u kalup, izravnati.
Dok se to lepo stegne skuvati fil.
Želatin u suštini ne morate dodavati. Ja sam ga dodala samo iz razloga sigurnosti da će fil dobro "stajati".
Želatin potopiti u toliko hladne vode da ogrezne i pustiti da nabubri
Od date količine mleka odvojiti toliko koliko će vam biti dovoljno da lepo razmutite brašno. Ostatak sa dodatkom šečera staviti da provri. Dodati razmućeno brašno i skuvati kao i svaki puding. Skloniti pa dodati nabubreli želatin i mutiti 5 min da se lepo rastopi u vrelom filu, prohladiti pa preliti preko kornfleksa. 100 gr čokolade posebno rastopiti pa preliti preko fila. Nožem praviti linije uzduž i poprečno da bi se napravile šare u filu (ovo i ne morate raditi može ostati čisto beli fil)
Glazura: otopiti 200 gr. čokolade na pari sa 4 kašike ulje pa preliti preko fila. Kad se čokolada malo stegne možete posuti kokosom kao ja.
Preporuka: napraviti duplu količinu fila.