3. 5. 2011.

Bolonjeze


Retki su oni koji ih nisu spremali. Ja pripadam toj grupi, valjda zbog satnice kuvanja. Ni manje ni više nego puna tri sata krćkanja. Pobedila je na kraju znatiželja i drago mi je što sam ih pravila :)




Potrebno:

400 gr. testenine
100 gr. luka
2 češnja belog luka
100 gr. šargarepe
100 gr. celera
500 gr. ml. junetine (može i pola svinjsko pola juneće)
100 ml crnog vina
100 ml mleka
3 paradajza isecakana na kockice
500 ml sosa od paradajza
300 ml supe od kocke
kašika putera i kašika maslinovog ulja
so, biber, 3  karanfilića, 
1 supena kašika suvog bosiljka /može i manje
parmezan za posipanje







Priprema:

Na maslinovom ulju i puteru propržiti crni luk, dodati beli i u blenderu naseckanu šargarepu i celer. Dinstati 10-ak min. pa dodati mleveno meso, naseckani paradajz, sok od paradajza, supu, vino, so, biber pa pustiti da se lagano krčka 3 puna sata. Dodati mleko da bi meso povratilo mekoću i začine, karanfilić i bosiljak.

Servirati uz špagete, taljatele ili testeninom po želji. Mi smo uživali :)