Ovo je samo blaga imitacija punjenog danskog peciva. Moja deca ga obožavaju, i naravno, vredi ga zabeležiti.
Potrebno:
500 gr. lisnatog testa
1l mleka
2 pudinga od vanile ili napraviti poslastičarski krem
8 kašika šećera
1 vanilin šećer
šećer u prahu sa aromom mente (250 gr. šećera u prahu + 10 listića sveže nane da stoji u hermetički zatvorenoj teglici nekoliko dana )
Priprema:
Uključiti rernu na 200 C.
Skuvati puding prema priloženom uputstvu sa kesice i pustiti da se prohladi.
Odmrznuto lisnato testo ravući na debljinu 3mm pa vaditi okruglom modlom kolutove kojim ćete obložiti kalupe za mafine ili proju. U svaku korpicu od testa staviti papir za pečenje pa preko sipati sirov pasulj da bi se pri pečenju sačuvao lep oblik korpice. Peći 15 min na 200 C. Izvaditi iz rerne, iz svake korpice izbaciti zrna pasulja i u svaku sipati fil od pudinga. Vratiti u rernu i zapeći još oko 10-ak minuta ili dok se odozgo ne uhvati čvrsta korica.
Izvaditi iz rerne, pustiti da se ohladi pa posuti aromatizovanim šećerom u prahu i i ukrasiti listićima mente.
Potrebno:
500 gr. lisnatog testa
1l mleka
2 pudinga od vanile ili napraviti poslastičarski krem
8 kašika šećera
1 vanilin šećer
šećer u prahu sa aromom mente (250 gr. šećera u prahu + 10 listića sveže nane da stoji u hermetički zatvorenoj teglici nekoliko dana )
Priprema:
Uključiti rernu na 200 C.
Skuvati puding prema priloženom uputstvu sa kesice i pustiti da se prohladi.
Odmrznuto lisnato testo ravući na debljinu 3mm pa vaditi okruglom modlom kolutove kojim ćete obložiti kalupe za mafine ili proju. U svaku korpicu od testa staviti papir za pečenje pa preko sipati sirov pasulj da bi se pri pečenju sačuvao lep oblik korpice. Peći 15 min na 200 C. Izvaditi iz rerne, iz svake korpice izbaciti zrna pasulja i u svaku sipati fil od pudinga. Vratiti u rernu i zapeći još oko 10-ak minuta ili dok se odozgo ne uhvati čvrsta korica.
Izvaditi iz rerne, pustiti da se ohladi pa posuti aromatizovanim šećerom u prahu i i ukrasiti listićima mente.