Nije mi se skoro desilo da pišem dva posta za dva dana ;) Pošto je sezona malina u toku preporučila bih vam da obavezno probate ovu varijantu. Preedivna je.
Original recept:
"U 1/2 l vode stavim pola kašičice soli i kockicu margarina (veličina oraha). Kada provri,sipam pire iz kesice.Kupujem čačanski pire u plavoj kesici od 120 gr. i on mi je najbolji. Kada se pire prohladi,dodam 150 gr brašna. Odvojim kuglicu,rastanjim,stavim džem i nakon toga mokrim rukama oblikujem knedle (ovog puta sam izvadila višnje iz zamrzivača i baš su njami). U kipuću vodu spuštam knedle i kada isplivaju na površinu,pustim još minut dva da se kuvaju. U međuvremenu na malo ulja propržim 2 pune kašike griza ili prezli i u to vadim knedle.Preko njih pospem šećer,a ponekad i orahe"
koristila sam ovaj pire krompir kupljen u Ideji
Jedino što sam promenila u receptu je što sam od 150 gr. brašna oduzela dve pune kašike i dodala 2 kašike griza.
Od ostatka malina napravila sam preliv sa dodatkom šećera i prilikom serviranja prelila preko knedli.