3. 9. 2011.

Sekine hrskave perece


Svima vrlo dobro poznate perece, zavredjuju svoje mesto u arhivi. Varijacije su razne, ja sam ih pravila po receptu moje drage košinice Seke.




Potrebno:

1/2 kg brašna
250 gr. margarina 
1 jaje
1/2 paketića svežeg kvasce razmućen u 150ml, mleka
1 kašičica soli
150 gr. kačkavalja za posipanje
1 jaje za premazivanje




Zamesiti testo od brašna, kvasca. mleka, margarina i jednog jajeta. Dodati kašičicu soli. Ne mesiti dugo, dodati još malo mleka ako zatreba, formirati loptu i ostaviti u frižider na 15 min. Izvaditi, raskalgijati na debljinu prsta i modlicom vaditi perece. Rernu uključiti na 220 C. Perece premazati umućenim jajetom i posuti rendanim kačkavaljem. Ispeći i ...




naravno, uživati :))