19. 12. 2014.

Praznični sutlijaš



Sutlijaš, divna i jednostavna poslastica koja dokazuje da se u ovakom lepom prazničnom izdanju može meriti sa bilo kojom poslasticom :)







Potrebno:

200 gr pirinča okruglog zrna
1 litar mleka
6 kašika šećera
6 kašika eurokrema ili nutele
2 kesice vanilin šećera

kesica cimeta

Priprema:

Pirinač oprati u više voda. Mleko i pirinač zajedno staviti da se kuva (na 2), povremeno mešajući. Kada provri smanjiti temperaturu za pola pa nastaviti sa kuvanjem oko 20-ak min. vodeći računa povremenim mešanjem da se ne zalepi za dno šerpe. Dodati šećer i kuvati još par minuta. 

Na pari otopiti eurokrem ili nutelu pa sipati u svaku čašu da prekrije dno. Pirinač pustiti da se malo prohladi pa ga sipati u čaše i posuti cimetom. Ja sam ovaj put sutlijaš umutila štapnim mikserom i dobila divan krem, kao puding.





Uživati :)