7. 12. 2009.

Brza piletina




S obzirom na vreme u kome živimo i koliko je važno, barem meni, provesti više vremena uz porodicu ili neku dobru knjigu ili šetnju, ovaj recept prosto dođe kao otkrovenje. Odlično jelo s obzirom koliko je malo vremena potrebno za njegovo spremanje a toliko dobijenih pohvala kao da ste proveli celo pre podne za šporetom.

Potrebno:

belo meso (jedan veći komad)
2 kesice pileće krem supe
1 kisela pavlaka
1/2 dcl. belog vina (ne mora)
pirinač kao prilog

Supu iz kesice sipati u tanjir. Belo meso iseći na filete ili kao ja na štapiće pa uvaljati u prah (supu), kratko propržiti na ulju dok ne dobije lepu boju. Pečeno meso izvaditi i ostaviti sa strane. Ako je ostalo onog praha u tanjiru dodati toliko vode da se može lepo razmutiti (oko 2 dcl). Sipati tečnost u tiganj gde smo pekli meso i pustiti da provri. Biće gusto, pa dodati onoliko vode koliko vama odgovara (neko voli gušće neko ređe). Skloniti sa vatre i dodati vino i pavlaku. Meso vratiti u tiganj i pustiti da ponovo provri. Skloniti sa vatre.

 Ja lično volim da dodam kuvanu testeninu kao prilog, ali većinskim glasanjem uvek izgubim u korist pirinča ili pire krompira.


Prijatno!