Obožavam brzinska a dobra kuvana jela. Ovaj recept je sigurno mnogima poznat ali nije na odmet da se predstavi još jedanput
Potrebno je :
2 glavice luka
1 belina
Mešano povrće / balkanska mešavina (paprika, šargarepa, kukuruz, grašak)
1 šolja pirinča
100 gr. pečenog kikirikija
3 kašike soja sosa
1 kašika kečapa ( ne mora)
100 gr. sekanog sirovog kupusa (ja ga nisam stavila)
Priprema:
Staviti šolju pirinča, 2 šolje vode, kašiku vegete i kašiku ulja da se kuva.
Za to vreme, prodinstati kratko luk na vrelom ulju, dodati piletinu pa i nju kratko propržiti. Staviti smrznutu mešavinu povrća, vatru smanjiti na najmanje, poklopiti i kuvati dok grašak ne omekne.
Kuvani pirinač blago izmešati sa kikirikijem i ostaviti poklopljeno 10-ak minuta.
Kad je povrće gotovo, izmešati ga sa pirinčom, dodati 3 kašike soja sosa, bibera i ko voli kašiku kečapa.