Za doručak, večeru lepe mekane kiflice koje se mogu koristiti i sutradan :)
Potrebno:
400 gr. brašna
250 gr. margarina ili maslaca
1/2 paketića svežeg kvasca
1 kisela pavalaka
soli po ukusu ako se prave slane
Ukoliko pravite slatke sa eurokremom, džemom ili makom u testo dodati i 1 kašiku šećera i kesicu vanilin šećera.
za premaz:
1 jaje
semenke (lan, susam i oljušteni suncokret)
Priprema:
Testo umesiti od navedenih sastojaka i ostaviti preko noći da odstoji u frižideru ili zamesiti ujutro pa peći uveče. Testo rasklagijati na 4mm debljine iseči na trouglove (eventualno namazati eurokremom ili džemom, makom itd). Uviti kiflice pa ostaviti još 30 min u frižider. Premazati umućenim jajetom i posuti semenkama (ako se pravi slano). Peći na 200 C dok lepo ne porumene. Idealno uz čaj ili jogurt.
slikano sutradan zbog svetla