Donese jednog dana moj otac iz prodavnice veću količinu suvog vrata koji je bio na nekoj akciji :) Voli on tako ponekad da me iznenadi i kupi ono što u suštini ne jedemo, ali , kaže, bilo je povoljno ;) pa sve onako isečen u tanke šnite. Čoveku u tim trenucima padaju razne ideje na pamet pa je tako i meni ideja za ovaj recept bila vrlo ostvariva. Ispalo je odlično :)
Potrebno :
Mere neću davati, zavisi od količine. Napravila sam 15 rolnica tek da probam kako će proći kod ukućana
- suvi vrat
- jaja
- Mešavina kukuruznog griza /umesto brašna/ i rendanog kačkavalja (ne mora kačkavalj)
Preliv:
1 čaša jogurta
50 gr. krem sira
1 kafena kašičica senfa
2 češnja belog luka
majčina dušica po ukusu
Pošto je suvi vrat bio isuviše tanko isečen morala sam spajati po dva. Pomešati kukuruzni griz i rendani kačkavalj. Suvi vrat uviti u rolnicu, pa staviti u mešavinu griza i kačkavalja , umočiti u umućeno jaje, pa ponovo u griz. Pržiti na vrelom ulju, pa kad lepo porumeni sa obe strane, staviti na ubrus da se ocedi. Preliti sa sosom od jogurta i poslužiti uz prilog po izboru.