21. 2. 2022.

Kiflice za deset!

 



Fenomenalne kiflice sa pavlakom :)


Potrebno:

3 čajne šolje brašna
1 čajna šolja mlakog mleka
1 paketić kvasca
2 kašičice soli
1 kašičica šećera
3 kašike kisele pavlake + 1 kašika brašna

fil:

180 gr kačkavalja Goldi
100 gr pilećih prsa
2 kašike kečapa
origano (ne mora)

Priprema:

U posudu staviti brašno, izmrvljen kvasac, dodati šećer i so pa postepeno dodavati mleko dok se testo lepo ne umesi. Neka odmori desetak minuta. Testo podeliti na 11 loptica, svaku posebno izmesiti, pa ostaviti opet 10 min da odstoje. 
Pomešati pavlaku i brašno.

Svaku lopticu rastanjiti na milimetar debljine pa svaku premazati pavlakom. Ređati jednu preko druge.Poslednju ne mažite nego lepo obložite sa svih strana kao na videu. Pokriti krpom ili providnom folijom pa ostaviti da odstoji 3 sata u frižideru. (najbolje je zameniti uveče za sutradan).

Punjenje:

šunku iseckati, kačkavalj izrendati, dodati 2-3 kašike kečapa. 

Testo izvaditi iz frižidera, ostaviti na sobnoj temperaturi 15-ak minuta. Rasklagijati i podeliti testo na 16 trouglova. Puniti filom i zamotati u kiflicu.

Rernu uključiti na 200C bez ventilatora.

Kiflice premazati umućenim jajetom, posuti susamom i sa malo odvojenog kačkavalja.
Kiflice peći 30 min ili dok ne dobiju lepu boju. Uživati. Preukusne su, meke iznutra a hrskave spolja.

Prijatno!