Sutradan sam već sve pokupovala šta treba i krenula u avanturu :)
Potrebno:
200 gr. pirinčanog brašna
50 gr. pšeničnog skroba
1/2 kafene kašičice praška za pecivo
250 ml. kokosovog mleka recept
1/2 k.k korijandera
1/2 k. kašičice soli
1 čen belog luka (stavila kašičicu belog luka u prahu)
prstohvat kurkuma
150 gr. kikirikija
ulje za prženje
Pomešati brašno, prašak za pecivo i kokosovo mleko, korijander, kumin, kurkum, beli luk, Izmešati. Testo je malo tečnije nego za palačinke. Zagrejati ulje. Uzeti supenu kašiku tečnosti, dodati 3-4 kikirikija pa sipati u vrelo ulje. Pustiti da se lepo isprži, okrenuti. Staviti na salvet da se ocedi.
Recept za kokosovo mleko, preuzet sa sajta Zalogaj.com
Za količinu 550 ml gustog mleka potrebne su 2,5 šolje kokosovog brašna i 4 šolje tečnosti - koja se sastoji samo od vode, od mešavine vode i kravljeg mleka ili samo od kravljeg mleka.
Zakuvati vodu (mešavinu ili samo kravlje mleko), pa kad proključa dodati kokosovo brašno, promešati i skloniti sa vatre. Mešavinu ohladiti i ocediti dobro tako da ostatak ostane suv.
Sipati još vode ili mleka i ponovo procediti ako želite da dobijete retko kokosovo mleko.
Pripremljeno mleko se može čuvati u frižideru nekoliko dana.
Utisci:
Ukus im je odličan, deca su ih potamanila, Kača je sve vreme govorila : uuu, ala je ovo dobro! A ja, ja baš nisam bila nešto oduševljena jer ipak se razlikuje od originala. Ili je to možda moja uobrazilja, ko će ga znati :)