8. 11. 2010.

Njoki od krompira u gorgonzola umaku (Gnocchi & Gorgonzola sauce)

Moja porodica i ja smo veliki ljubiteji italijanske kuhinje a posebno testa. Ovo je jedno od naših omiljenih brzih jela.




Potrebno:

2 kese gotovih njoka
1/2l  mleka
2 kašike brašna
2 češnja belog luka
1 malo pakovanje neutralne pavlake za kuvanje
100 gr. gorgonzole ili nekog drugog plavog sira
so, beli biber





Priprema:

Njoke skuvati u posoljenoj vodi, procediti pa dodati kašiku ulja, blago promešati. i poklopiti.

U šerpicu sipati ulje, dodati 2 kašike brašna i dva sitno iseckana češnja belog luka. Kratko prpržiti kao svaku  zapršku. Dodati mleko i pustiti da provri neprestano mešajući.. Zatim dodati neutralnu pavlaku i naseckani plavi sir pa ga pustiti da se otopi. Ako je previše gusto dodati još malo mleka do željene gustine.
Posoliti, pobiberiti. Njoke sipati  u staklenu činiju pa preliti sosom od gorgonzole.

Uživati :)