Jednostavno i ukusno jelo. Pravi se kao Jednostavni pirinač samo obogaćen sa piletinom, blitvom i pečurkama.
( link ka receptu)
Potrebno:
1čajna šolja pirinča
2 glavice luka
1/2 šoljice ulja
1 kocka za supu
3 kašike kečapa
4 čajne šolje vode
2 češnja belog luka
200 gr pečurki
3 veze blitve
300 gr belog pilećeg mesa
Priprema:
Pristaviti vodu u koju ste dodali kocku za supu. Kada provri dodati opran i oceđen pirinač. Neka vri oko 8 minuta, isključiti plotnu, poklopiti i ostaviti taman toliko dok luk ne bude gotov.
Ulje sipati u tiganj pa dodati iseckane dve glavice luka. Dodati so i alevu papriku. Povremeno mešati na najačoj vatri pa nakon desetak minuta dodati pola čaše vode. Dinstati dok luk ne odmekne. Dodati kečap i i beli luk. Dodavati po malo vode. Luk se dinsta oko trideset minuta.
Ubaciti pirinač u sos koji smo sklonili sa vatre, izmešati, poklopiti i ostaviti sa strane.
Blitvu očistiti od korena, oprati i kuvati 10-ak minuta dok ne omekne.
Meso propržiti desetak minuta na malo masnoće, pa dodati isečene pečurke. Dinstati da pečurke puste vodu. Ubaciti meso i pečurke u pirinač a potom i skuvanu iseckanu blitvu. I to je to!
Jednostavno i preukusno! Topla preporuka da probate. Pišite mi ako ste isprobali i kakvi su vam utisci.
Prijatno!
Ukoliko vam se dopao ovaj video molim vas zapratite moj kanal. Besplatno je a meni veoma znači kao vid podrške.