2. 4. 2022.

OSLIĆ U SOSU OD BELOG LUKA

 



Odličan i brz recept za sve koji vole ribu. Evo dobrog predloga da napravite ovu ribu u divnom sosu od belog luka, maslinovog ulja i limuna! Potrebno za 4 osobe: 1kg oslića 1 kg krompira 12 maslina 12 čeri paradajza vezica peršuna so sos: 6 čenova belog luka 300 ml maslinovog ulja 1/2 kg limuna (sok) Priprema: Ribu očistiti, posoliti. Čeri paradajz iseći na pola, masline takođe. Peršun iseckati. *Da biste skratili vreme pečenja u rerni koje inače traje skoro ceo sat, krompir isečen na polovine probarite 10-ak minuta u slanoj vodi. Sos: U blender ili seckalicu ubacite beli luk (možete da dodate i više češnjeva), maslinovo ulje i sok od limuna. Miksujte dok tečnost ne pobeli. U vatrostalnu ili keramičku posudu stavite papir za pečenje, i postupite kao što je prikazano u videu. Odozgo prekriti pokvašenim papirom za pečenje pa peći u rerni na 200C jedan sat. Ukoliko želite da riba bude zapečenija, na desetak minuta pred kraj sklonite papir za pečenje. Prijatno.! Kao desert vam preporučujem: POSNO: Slatko čudo od susama

https://youtu.be/s5S7rjSIRP8 I omiljen i tako dobar :

Tart od čokolade, ruma i kestena (mrsno)

https://youtu.be/s5S7rjSIRP8 Ukoliko vam se dopadaju moji recepti molim vas pretplatite se, besplatno je a meni mnogo znači kao podrška :) https://www.instagram.com/kuhinjica_svastarica/