18. 4. 2022.

Skroz dobra pita sa eurokremom


 


Ovu divnu pitu sa eurokremom sam prvi put postovala davne 2011.godine kada sam original kolač probala u Skroz dobroj pekari i okuražila se da je napravim u kućnoj režiji. Kada ju je Skroz dobra pekara postavila na svom Facebook profilu deljena je i isprobana nebrojeno puta. Hvala svima na tome ! ♥ Original recept možete pogledati na dole navedenom linku:


https://kuhinjicasvastarica-aleksandra.blogspot.com/2011/07/pita-sa-eurokremom.html


Ovaj put je pravim u izmenjenom izdanju. Potrebni sastojci su isti, samo se razlikuje u boji testa osnove i šare. Izaberite bilo koju varijantu, obe su podjednako dobre. Kolač je preukusan i sutradan, nije suv ali ga je potrebno zaštiti providnom ili alu folijom. Pišite mi u komentarima ako se odlučite da je probate ili ste možda bili od onih koji su to već učinili :)


Potrebno:


Tamni sloj:


12 kašika brašna

9 kašika šećera

12 kašika ulja

17 kašika mleka

2 komada jaja

1 kašika kakaa

1 prašak za pecivo

svetli sloj za šaru:


1 kašika brašna

1 kašika ulja

1 kašika šećera

4 kašike mleka

fil:


4 pune kašike eurokrema (Nutela)


Priprema:


Umutiti jaja i šećer, pa dodati ulje, mleko, brašno sa dodatkom praška za pecivo i kakao. Masu podeliti na dva dela. Okruglu tepsiju promera 27cm podmazati i posuti brašnom pa sipati polovinu mase. Staviti u prethodno zagrejanu rernu na 180C i peći 15-ak min ili dok se ne uhvati korica, Izvaditi iz rerne, premazati eurokremom. Preko eurokrema sipati drugu  polovinu tamnog testa, kašikom fino izravnati pa potom preliti sa belom, posebno umućenom masom.  Štapićem ili čačkalicom praviti šare i vratiti nazad u rernu da se peče još 15 min na 170C ( u svakom slučaju isprobajte čačklicom da li je testo dovoljno pečeno). Izvaditi iz rerne i ostaviti da se (pro) hladi. Iseći  i uživati :) Mi je obožavamo toplu ali fenomenalna je i sutradan, naravno ako ostane :)


Prijatno!



Ukoliko vam se dopada ovaj recept i video molim vas zapratite moj YouTube kanal. Besplatno je a meni mnogo znači :)