6. 11. 2009.

Anđin kolač sa jabukama



Sastojci:

testo
300 gr. brašna
200 gr. margarina
175 gr. šećera
1 jaje
narendana kora limuna
50 gr. suvog grožđa
II "kora"
1 kg jabuka
sok od limuna

Fil
2 jaja
3 kašike mleka
1 kašika šećera
2 kašike pudinga od vanile

Priprema

Brašno, margarin, šećer i jaje umesiti dobro i staviti u frižider na 2 sata. Odovjiti osrednju grudvicu od koje će se praviti trake.
Testo razvući u veličini pleha, preko poređati 1 kg jabuka isečenih na ploške i prelivenih limunovim sokom. Posuti šećer preko jabuka a zatim i suvo groždje.

Zaliti filiom:
Umutiti 2 jaja, dodati kašiku šećera, 3 kašike mleka i 2 kašike pudinga od vanile (prah)

Od one manje grudvice ostavljene po strani napraviti trakice i poređati preko celog pleha unakrst da čine rešetku. Peći 50-60 min. na 180 C.


Ja nisam pravila trakice, već sam grudvicu testa izrendala preko fila i posula polutkama oraha.