20. 11. 2009.

Piščančja torta



Jednog dana dobijem na mail ovu božanstvenu "tortu" ali u slikama, bez ikakvih odrednica o količini sastojaka. Nisam mogla da odolim a da ne pokušam da je napravim. Na žalost nisam imala kuglof ali sam se ipak snašla. Mamajac je naprvila nešto slično ali sa mesom i povrćem
pileća kuglof torta

Sastojci

2 karabataka
1 belina
400 gr šnicli od svinjskog buta
200 gr. bečke salame
200 gr. slanine
7 kom. jaja
300 gr. kačkavalja
peršun



Belinu iseći na filete, karabatak osloboditi koske, posoliti. Kuglof obložiti folijom ili papirom za pečenje, staviti piletinu, preko peršun i kačkavalj. Zatim dodati salamu isečenu na štapiće. Razbiti direktno u kuglov 4 jaja, preko poređati tanke kriške slanine, posuti peršunom i kačkvaljem.
Završiti šniclama od buta, ponovo kačkavalj i malo peršuna. Ulupati sa strane 3 jaja i preliti preko “torte”. Peći 1h na 250C. Pustiti da se malo prohladi pa okrenuti na tacnu.

može biti i čista piletina, negde oko 1 kg čistog mesa. Nisam imala kuglof pa sam se ovako snašla. Verovatno mi je bila veća površina vatrostalne činije jer mi nije uspelo kao na ovoj slici




Kako god opet lepo izgleda i veoma je ukusna